Ana Sayfa | Basından | Nereden çıktı bu kitap? | 2011'in getirdikleri | Satın al | Tatil Kampanyası




“Son derece tarafsız bir dille, hatta bazen keskin ve acımasız denetlemelerle yazılmış, ciddi bir emek gerektiren uzun bir yolculuk. O nedenle benim gibi bir seyyah için her sayfası değerli. Henüz çıkılmamış olan seyahatlerin hayalin kuruyor.”
Bahar Akıncı, Diva Dergisi / 20 Ağustos 2010

“Eskiden de başucumdaydı. Açıp açıp bakardım. Hele üstüme “gitme hali” geldiği zamanlarda kışkırtıcıydı. “Düşünme al başını git” derdi. Yetmedi birkaç yıldır hikayeler de anlatıyor, güldürüyor… Sadece baktırmıyor okutuyor da kendisini. Kadayıftı, kaymaklı kadayıf oldu. Küçük Oteller Kitabı’ndan söz ediyorum. Ve onu Küçük Oteller hikayesine çeviren Mutlu Tönbekici’den”
Pakize Suda, Habertürk Gazetesi / 24 Haziran 2010

“İlk çıktığı 1998 yılından beri sıkı takipçisiyim. “Küçük Oteller Kitabı’ndan bahsediyorum elbette. Bu küçük hazineye bakmadan tatile çıkamaz oldum. Son baskısı hem ‘eski dostları’ tekrar görmek, hem de yeni oteller tespit etmek açısından şahane bir kaynak. Şimdiye kadar Küçük Oteller Kitabı referansıyla gittiğim hiçbir yer patates çıkmadı.”
Mehveş Evin, Milliyet Gazetesi Cadde Eki / 16 Haziran 2010

“Yıllar sonra karşıma Vatan’da köşe yazarı olarak çıktı Mutlu’cuk… Bir de kardeşiyle yazdığı Küçük Oteller Kitabı var ki dillere destan… Türkiye’nin dört bir yanındaki butik, eksantrik, çarpıcı ve ilginç özellikleri olan yüzlerce oteli topladığı kitabının 13. Yenilenmiş baskısını getirdi bana. İnanılmaz bir kitap olmuş… Önümüz yaz… Ne ararsan var…”
Reha Muhtar, Vatan Gazetesi / 4 Haziran 2010

“En ilgimi çeken, Ayvalık civarını geçmiş, Foça-İzmir’den Alaçatı sayfalarına gelirken rastladığım bir otel oldu. Bağra-Mevse mevkiinde, Dolce Vendetta. Küçük taş yapının önünde dönümlerce uzanan gelincik tarlaları olağanüstü güzel görünüyordu.
Otelin adının hemen altına otelin sahibinin adını yazıyorlar bir süredir, baktım burada ‘Kim Bilir’ yazılı önce dedim Kim, acaba tatlı bir İngiliz kadın mı, mesela Mehmet Bilir ile evlenip buralara yerleşen? Yoksa adını mı gizli tutmak isteyen, afişe olma merakından uzak bir mekan sahibi mi?”
Nur Çintay, Radikal Gazetesi / 24 Mayıs 2010

“ALLAH kendilerinden razı olsun Müjde ve Mutlu Tönbekici kardeşler,
2009 yazı için de ilaç gibi gelecek o meşhur "Küçük Oteller Kitabı"nın yenilenmiş baskısını piyasa sürdüler.
“Kürt sorununda tarihi fırsat” demecinden yola çıkılarak yapılan havanda su dövmelerden, “Geçmişimizde faşizan uygulamalar oldu” beyanatının yarattığı fırtınadan ya da “Mayınlı arazilerin temizlenmesi” hususunda kopan fırtınalardan daralan ruhuma, karıştırması bile iyi gelen bir kitap bu...”
Ahmet Hakan, Hürriyet Gazetesi / 1 Haziran 2009

“Yine yaz geldi, yine Küçük Oteller Kitabı çıktı. Bu kez Mutlu ve Müjde Tönbekici imzasını taşıyan kitap daha renkli, daha eğlenceli ve daha da yoldan çıkarıcı. Yine şahane çalışmışlar. Mutlu ne yaptın sen şimdi? Tatil virüsünü damardan verdin.”
Rahşah Gülşan, Habertürk Gazetesi / 29 Mayıs 2009

“Yollardan, yolculuklardan söz ettiğim için seyahat etmeyi çok sevdiğim sanılır. Oysa içimi zaman zaman sıkıntı basmasa, kedi gibiyimdir. Kendime kurulacak sıcak bir köşe buldum mu, kımıldamakta zorlanırım.
Rutinin güvenliğini ve tanıdık hazlarını yeniliğin yavan sürprizlerine tercih ettiğim çok olmuştur. Ve itiraf ediyorum, asıl sevdiğim şey Batılıların "armchair travelling" dedikleri, oturduğum yerde okuyarak ve edindiğim bilgilerle hayal kurarak yaptığım yolculuklardır.
O yüzden “Küçük Oteller Kitabı”nın yeni halini merak ve hasretle bekliyordum. Sevan Nişanyan'ın başlattığı bu güzel işi şimdi Müjde ve Mutlu Tönbekici sürdürüyor. Kaç gündür elimden düşürmüyorum kitabı.
Bir Fethiye'de Beyaz Yunus'tayım, bir Çamlıhemşin'de Kuşpuni yayla evindeyim...
Değmeyin keyfime!”
Haşmet Babaoğlu, Sabah Gazetesi / 25 Mayıs 2009

“Küçük Oteller Kitabı’nı bilirsiniz. Benim için hep gıdıklayıcı bir yayın oldu, her sene güncellenmiş haline bakıp ne eklemiş/eksiltmiş/ değiştirmişler diye teftiş ettim. Bozburun’daki Sabrinas Haus’u, Alaçatı Taş Otel’i, Ölüdeniz Oyster’ı filan yıllar önce ilk onlardan öğrendim.
Bu tabii meşakkatli iş. ‘Gez, gör, yan gel yat, ye, iç, yaz’ın ötesinde, bezdirici yanları çok. Sevan Nişanyan artık başka işler yapması gerektiğini düşünüyor, devreye Mutlu Tönbekici giriyor. Gösterilenden fazlasını görme huyu ve oyuncu dili de hemen kendini gösteriyor. Yaz arifesinde kayıtsız kalmak için taş olmak lazım.”
Nur Çintay, Radikal Gazetesi / 2008

 “Hiçbir yerde bulamayacağınız hap bilgiler, enfes anlatım ve aydın bakış açısıyla yazılmış kitap bana bir sosyal sorumluluk projesi gibi geliyor. Ben başucu kitabı gibi okuyor ve Mutlu’nun inanılmaz ülke sevgisini ve kitabı nasıl nakış gibi işlediğini hissederek her gece gözlerimi bir başka cennette kapatıyorum…”
Elif Aktuğ, Akşam Gazetesi / 2008

“Küçük Oteller Kitabı birçok kişiye “mutlu anların, günlerin, hafta sonlarının kapısını açan bir kitap.
Mutlu Tönbekici vitrindeki şirinliklere kanmayan; ince eleyip sık dokuyan bakışı; huysuz ve tatlı dili ile Küçük Oteller Kitabına gerçekten çok hoş bir hava kazandırmış.”
Haşmet Babaoğlu, Vatan Gazetesi / 2008

“Küçük Oteller Kitabı, günümüz gezgini için tekerleğin icadından sonraki en büyük ikinci icattır!”
Mansur Forutan, Akşam Gazetesi / 2008

“Küçük Oteller Kitabı ne zaman elime geçse arabaya atlayıp yollara düşesim geliyor. Böyle bir hayale dalar gibi yolculuğa çıkıyorum.”
Cengiz Semercioğlu, Hürriyet Gazetesi / 2008

“Kaşif Tatilcilere fena halde tavsiye ederim.”
Rahşan Gülşan, Sabah Gazetesi / 2008

“Artık 11. Yaşını kutlayacak başvuru/hayal ettirme kitabı”
decafeinee, Ekşi Sözlük / 2008

“Sevan ve Müjde Nişanyan’ın Boyut Yayınları’ndan çıkan Küçük Oteller Kitabı, alanında Türkiye’nin en iyisi”
Saffet Emre Tonguç, Hürriyet Gazetesi / 2007

“Serin olsun istedim. Nişanyan Küçük Oteller Kitabı’ndan seçtim mekanı”
Mansur Forutan, Akşam Gazetesi / 2007

“Nişanyanlar’ın ‘Küçük Oteller Kitabı’na nazire bi ‘Tuhaf Oteller Kitabı’ istemiyor değilim. Ama tuhaf otelleri bulabilmeniz için, tuhaf gezilere çıkmanız gerekiyor.”
Perihan Mağden, Radikal Gazetesi / 2007

“Sevan & Müjde Nişanyan’ın Küçük Oteller Kitabı’nı karıştırırken bundan sonra kalacağım yerlerin listesini çıkardım.”
Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi / 2007

“Ayşe Kulin’in gezmeyi seven Avare Okurları’na önerisi Sevan ve Müjde Nişanyan’ın Küçük Oteller Kitabı.”
Hürriyet Seyahat Eki / 2006

“’En iyi’ kitaplarının belki de en iyisi, Nişanyanlar’ın ‘Küçük Oteller Kitabı’.”
Nur Çintay, Radikal Gazetesi / 2005

“We use your Little Book religiously.”
Robbie Ferrigan, US Embasy Ankara / 2004

“Muhteşem bir el kitabı… Gerek kapağı, gerek içindeki fotoğraflar ve bilgiler açısından tam bir sanat olayı…
Her gezginin kütüphanesinde durması gereken bu başeseri mutlaka alın.”
Mr. Gurme, Hürriyet Gazetesi

“Sadece bakılacak değil okunacak bir rehber yazmış Nişanyanlar… Eğer büyük otellerin tek tip eğlence anlayışından artık sıkıldığınızı düşünüyorsanız bu kitaptan bir tane edinin. Tatil yapma imkanınız yoksa yine bu kitaptan bir tane alın. Benim gibi sayfalarına bakar bakar hayal kurarsınız.”
Mehmet Y. Yılmaz, Radikal Gazetesi

“Küçük harika bir kitap”
Murat Birsel, Yeni Yüzyıl Gazetesi

“Gizli mücevherler atlası”
Murat Birsel, Sabah Gazetesi

“Elinizin altında bulunması gereken bir kitap”
Tarık Sipahi, Gazete Pazar

“Ülkemizde bir başka benzeri olmayan, incelikli ve gerekli bir kitap. Tatil için iyi bir rehber.”
Hürriyet Gazetesi Tatil Eki

“Sevan ve Müjde Nişanyan’ın hazırladıkları kitapçığı karıştırırken şaşkına dönüyorsunuz. İnanılmaz küçük güzel oteller var. ‘Ah şuna da gitsem buna da” diye deliriyorsunuz.”
Duygu Asena, Milliyet Gazetesi

“Benzersiz bir kitap...”
Hürriyet Gazetesi Tatil Eki

Türkiye’nin en çok satılan tatil rehberi Küçük Oteller Kitabı’nın yenilenen 14. baskısında,
daha önceki baskılarda bulunmayan 30’dan fazla yeni otel bulunuyor. Üstelik diğer otellerin tüm bilgileri de güncellenen kitap için tekrar gözden geçirildi.
KÜLTÜR ÜRÜNLERİ DANIŞMA HATTI
444 53 53